Espanyolistes

      A internet solen abundar les pàgines espanyolistes contra la separació de Catalunya, gairebé sempre amb el patrocini de "caves" extremenys o qualsevol producte per l'estil.




        El primer que diuen és que l'argument econòmic desaconsella la separació, ja que empobriria a Catalunya, cosa que els importa un rave als feixistes aquests que propugnen el boicot econòmic contra els separatistes catalans. Intenten atemorir als catalans dient que ara s'estalvien molts diners amb les contribucions de l'estat central, però en independitzar-se aquests serveis els haurien de pagar els catalans. Segurament, la realitat és que Catalunya, si com la resta dels Països Catalans està sufragant el malbaratament de moltes regions ibèriques. Asseguren, sense aportar documents, que la independència convertirà Catalunya en una regió menys competitiva i més improductiva.





«Si compra els productes de la Segona columna, aquests diners es poden reinvertir en un hospital a Sevilla, un col·legi a Valladolid, una carretera a Cantàbria o un centre d'acollida a Múrcia, en comprar els de la primera columna, aquests diners se’ls quedaran exclusivament a Catalunya »

       Això és un missatge d'espanyolisme solidari, i el demés son contes,  ja que a Catalunya sobren els hospitals, les carreteres són gratuïtes -menys per als espanyols-, i no fan falta els centres d'acollida. Amb aquest tipus de missatges es dedueix que, a poc a poc, més enllà de l'Ebre la ultradreta espanyolista van assumint que una cosa és Catalunya i una altra les comunitats autònomes espanyoles.

       Els espanyolistes senten un amor cap als catalans com el que acabem d'exposar, una cosa criminal: amb boicots i repressions pretenen convèncer-nos perquè no marxin d'Espanya, en cas contrari tornaran a aplicar contra ells tota la interminable llista d'amenaces que han utilitzat al llarg de la història.

     Aquests espanyolistes es creuen al centre del món i defensen un nacionalisme vuitcentista, basat en la defensa dels mercats del segle passat. Espanya no és ni el centre del món ni el major consumidor de productes de l'univers. En plena crisi, Catalunya va augmentar les seves exportacions fora de l'Estat espanyol i, a més, més del 25% de les exportacions de l'Estat espanyol les fa Catalunya, percentatge que augmenta considerablement si afegim la resta dels Països Catalans, que venen la majoria de les seves mercaderies a Europa. El consum de productes catalans a Espanya és superior al consum de productes espanyols,  que per altra banda, són consumits en la seva majoria als Països Catalans. Així que, quan algun descerebrat llança la consigna de boicot als productes catalans, hauria sospesar millor les conseqüències.




Cartell preconitzant el boicot contra Catalunya el 1932

      Els catalans, des del boicot del cava, han après que no poden fiar-se del mercat espanyol i han augmentat les seves exportacions a Europa. Els objectius de la gent que promou el boicot als productes catalans -a part d'augmentar la venda dels seus-,  persegueix l'asfíxia econòmica de Catalunya i, per tant, la dels espanyolistes que hi viuen i aplaudeixen els boicots.

     Per il·lustrar els meus raonaments he escollit-d'entre els milers que hi ha-dos blocs a l'atzar, dos senyors que expressen la seva espanyolitat sense traves, als quatre vents: Carlos López Díaz  en Archipiélago Duda i Sobre lo humano y lo divino de J.C. Montejo. Disculpin si els utilitzo com conillets d'índies.






Les tres nacions espanyoles (amb el País Valencià i Mallorca), aporten més del doble del PIB que la resta de les 12 autonomies


      A la taula estadística es pot comprovar fàcilment qui són les sangoneres del que anomenen "Espanya". Els extremenys i els castellans, juntament amb els tossuts aragonesos, a xuclar del pot que és gratis. I a sobre, els catalans han de suportar els seus insults. Tot un exemple de solidaritat, però al revés.

Comentarios

Entradas populares