Ulisse Aldovrandi, Monstrorum Historia



Ulises Aldrovandi, frontispicio d'Ornithologiae, 1599
Ulisse Aldrovandi, Monstrorum historia cum Paralipomenis historiae omnium animalium. Bartholomaeus Ambrosinus ... labore, et studio volumen composuit. Marcus Antonius Bernia in lucem edidit. Proprijs sumptibus ... cum indice copiosissimo


      Un més dels autors que es van ocupar al segle XVII sobre els prodigis i maravillasde la naturalesa i dels monstres va ser Ulisse Aldrovandi (1662), i la seva Monstrorum història, una obra que aborda tot tipus d'aberracions i deformacions naturals, anatomia mòrbida, monstres i criatures extraordinàries, naturals o mitològiques.

     Aldrovandi, nascut a Bolonya en 1522, va estudiar a la universitat de la seva ciutat i en Pàdua, demostrant sempre interès per les ciències naturals. Als 16 anys va peregrinar a Santiago de Compostel · la. En 1549 va ser acusat d'heretgia per les seves relacions amb l'anabaptista Camillo Renato i empresonat a Roma durant 18 mesos, durant aquest temps es va interessar per la Botànica, Zoologia i Geologia. En 1554 comença a ensenyar lògica i filosofia a la Universitat de Bolonya, i el 1561 és el primer professor d'història natural. Per petició seva i sota la seva direcció es crea el Jardí Botànic de Bolonya el 1568.

      Pots aprofundir el tema aquí Més imatges a Flickr  Veure el llibre dels monstres en Mar de Valdeperrillos, a  i estudiar la seva biografia en Wikipedia.



Drac d'Ulisse Aldovrandi


Serp d'Ulisse Aldovrandi



 

Galluisi mussol d'Ulisse Aldovrandi



Rinoceront d'Ulisse Aldovrandi


Monsres d'Ulisse Aldovrandi


Cabra d'Ulisse Aldovrandi



Sàtir d'Ulisse Aldovrandi



Cynocephali d'Ulisse Aldovrandi


Peix monjo d'Ulisse Aldovrandi




Cacodaemonis d'Ulisse Aldovrandi



Capite Asinio d'Ulisse Aldovrandi



“Fungus Priapeius”, acuarela de Ulisse Aldrovandi

(Phallus hadriani)






Comentarios

Entradas populares